Kursus i yoga og mindfulness for børn

Det er med glæde, at vi nu kan invitere jer til vores andet yoga/mindfulness-kursus for børn i Cool Kids regi i Roskilde.

Nogle gange tænker vi meget på det, der er sket, og det, der skal ske i fremtiden. Hvis vores tanker er tynget af bekymringer, så får vi svært ved at være til stede her og nu. Nogle gange kan drilletankerne fylde så meget, at de tager al vores opmærksomhed, og så kan det være svært at lege eller at sove. Derfor er det godt at træne sin opmærksomheds-muskel, så man selv kan bestemme, hvor man vil rette sin opmærksomhed hen. På yoga/mindfulness-kurset styrker vi børnenes opmærksomhed og nærvær gennem krops- og sanseøvelser, som samtidigt styrker barnets evne til at finde ro.

Kurset henvender sig til børn, som er i gang med eller har gennemført et Cool Kids forløb – enten individuelt eller i gruppe. Formålet med kurset er:

  • At styrke børnenes mod til at acceptere de tanker, de har
  • At styrke børnenes opmærksomhedsmuskel
  • At hjælpe børnene til selv at kunne finde ro

Kurset understøtter de redskaber, børnene allerede har lært at kende gennem Cool Kids Programmet. I Cool Kids-forløbet har børnene arbejdet meget med at finde realistiske og hjælpsomme tanker. Men nogle gange er detektivtænkningen ikke nok, og så kan det være godt at kunne rette opmærksomheden mod noget andet. Dén teknik har I lært at kende som bekymringssurfing, og det skal vi øve os meget mere i på yoga/mindfulness-kurset.

Derudover giver kurset god mulighed for at gense nogle af de børn og forældre, man har gået i gruppeforløb sammen med – eller at møde nogle nye børn og forældre, som arbejder med Cool Kids-redskaberne.

Børn på 7-12 år, som er i gang med eller har gennemført et cool kids forløb er velkomne. Forældre er velkomne til at deltage sammen med jeres barn.

Forældre har også mulighed for at få NADA, mens jeres barn deltager i kurset. NADA er en særlig type øreakupunktur, som kan anvendes til lindring af symptomer som eksempelvis angst, uro, forstyrret søvn, frustration, vrede, abstinenser, depressive symptomer, nedsat koncentrationsevne og manglende fokus samt tilstande udløst af stress. Du kan læse mere om NADA på nada-danmark.dk.

Gry Ravn Rønne og Johanne Studnitz Jørgensen står for kurset. Udover at være terapeuter i klinikken, er Gry uddannet mindfulness-instruktør og NADA-akupunktør og Johanne er uddannet børneyogalærer.

Det praktiske:
Fem onsdage kl.15.30-16.30. Mød gerne op et kvarter før.
Datoer: 20/2, 6/3, 20/3, 3/4, 1/5.
Pris: 1000 kr. i alt per barn.
Hersegade 8 i Roskilde
Tilmelding: Send en mail til info@cool-kids.dk

Kommentarer fra tidligere deltagere:

Mor til 11-årig dreng:
“Kan klart anbefales. Det gjorde at han har taget rigtig mange af værktøjerne til sig og bruger det hver morgen når han skal i skole eller når der opstår konflikter med de andre i skolen ift. temperamentet”.

11-årig pige:
“Jeg kan bruge vejrtrækningsøvelserne meget, når jeg ikke kan falde i søvn. Nogle gange yoga øvelser. Og jeg kan godt lide det med at mærke efter inden i mig selv.”