Cool Kids Club – Medlemsside
Præsentationsvideo: Cool Kids - gruppeterapi for børn og unge med angst
TRIN FOR TRIN-GUIDE
TIL FORÆLDRE TIL BØRN OG UNGE MED ANGST
Baseret på kognitiv adfærdsterapi
Det er rart at vide, at angst er en sund og naturlig grundfølelse, som hjælper os med at passe på os selv og hinanden. Det er beroligende at tænke, at angst bare er en følelse - følelser er ikke farlige, og de går altid over igen. Lån bøger og søg på nettet og lær sammen med dit barn mere, om hvad angst er. Viden er med til at normalisere bekymringerne, og gør det nemmere at acceptere og håndtere angsten.
Hvornår viser angsten sig? I hvilke situationer og med hvilken styrke? Lav en dagbog og beskriv sammen med barnet, hvordan angsten viser sig. Registrer: Hvad sker der – hvad tænker du – og hvad føler du? Og lad barnet vise på en skala fra 0-10, hvor stærkt barnet oplever angsten i forskellige situationer. Ved at måle og registrere angsten lærer barnet at observere sine bekymringer, og det bliver nemmere for jer at samarbejde om at overvinde angsten.
Skriv barnets bekymringer ned og stil undersøgende og nysgerrige spørgsmål. Hvad kan der ske? Hvor sandsynligt er det? Hvor slemt vil det egentlig være? Hvad kan du gøre? Hvem kan hjælpe sig? Kan der ske noget godt?
Lav 2 kolonner, en rød og en grøn. Skriv barnets bekymringer i den ene kolonne (den røde), og lad barnet hjælpe med at finde realistiske, rare og mere hjælpsomme tanker og skriv dem i den anden kolonne (den grønne)!
Angst får os til at undgå, det vi frygter! Det er godt, hvis der er fare på færde, men et problem, hvis vi undgår noget, som ikke er farligt eller måske ligefrem er godt for os. Så er angsten for god til sit arbejde, eller den er dum, fordi den driller og generer os. Når det kommer til stykket, overvinder vi kun angsten ved at se det, som vi frygter, i øjnene.
Tegn en trappesige og lav sammen med barnet en nøje tilrettelagt plan for, hvordan barnet gradvist kan øve sig og overvinde situationer, som gør barnet bange. Start med noget barnet kan klare og gør gradvist hvert trin lidt sværere. Husk at hvert trin skal klares - helst flere gange og bekymrings tallet skal være faldet, før barnet går videre op af trappestigen. Når det kommer til stykket, vokser vi mest, af det der lykkes for os!
Når barnet virkelig anstrenger sig, så er det på sin plads at vise ros og anerkendelse og måske give en belønning! Det giver barnet lyst til at kravle op af trappestigen, men det er også vigtigt, at barnet kan se formålet med trappestigen. Tal om gevinsten ved at overvinde angsten og giv barnet støtte og opmuntring, hver gang barnet forsøger - også selvom det ikke lykkes hver gang. Sæt klistermærker på trappestigen – gerne flere på hvert trin, et for hver gang barnet virkelig øver sig. Klistermærker viser, hvor lang barnet er nået. Et bestemt antal klistermærker udløser måske en belønning, eller belønningen kan være at lave noget sammen, som barnet virkelig godt kan lide!
Sammen med barnet kan du lære teknikker, der hjælper barnet med at finde ro og slappe af. Det kan være massage, åndedræts- og afspændingsøvelser eller visualiseringsøvelser, hvor barnet øver sig i at flytte fokus fra bekymringerne over på rare tanker og positive følelser. Nyd de stunder, hvor barnet føler sig tryg og fri og er i stand til at surfe/glide hen over sine bekymringer uden at lade sig overvælde. Skriv også de nye og positive erfaringer ned i dagbogen.
Hvis I opsøger en psykolog, der arbejder ud fra Cool Kids Program, som er et videnskabeligt baseret og effektivt angstbehandlingsprogram, udviklet på Macquari University i Australien og oversat til dansk på Angstklinikken ved Aarhus Universitet, vil han eller hun kunne guide jer gennem ovenstående trin og strategier!
I et Cool Kids gruppeforløb møder barnet andre børn med lignende vanskeligheder, og forældre får mulighed for at udveksle erfaring. I gruppeforløbet er det også muligt at øve sociale færdigheder og lære assertiv adfærd; det handler om at øve sig i at bevare roen og føle sig sikker! Familierne opdager, at de ikke er alene, og barnet lærer, at det er bedre at søge hjælp og tale med andre om sine problemer fremfor at gå alene med sin angst og sine bekymringer.
Kalender
Der er på dette tidspunkt ingen kommende begivenheder.
Spørgsmål og svar
Spørgsmål her?
Quisque malesuada placerat nisl. Vivamus quis mi. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Praesent turpis. Praesent ut ligula non mi varius sagittis.
In consectetuer turpis ut velit. Sed consequat, leo eget bibendum sodales, augue velit cursus nunc, quis gravida magna mi a libero. Ut a nisl id ante tempus hendrerit. Sed augue ipsum, egestas nec, vestibulum et, malesuada adipiscing, dui. Curabitur a felis in nunc fringilla tristique.
Har du spørgsmål?
Brevkasse
Kontakt
Cool Kids, Børne- og ungdomspsykologisk klinik
Telefon: +45 31 31 89 81
Vi træffes bedst kl.12-13 mandag til fredag, men du er velkommen til at ringe udenfor dette tidsrum og lægge en telefonbesked.
Mail: info@cool-kids.dk
Adresser:
Hersegade 8, 1.sal, 4000 Roskilde
Vesterbrogade 20, 2. tv., 1620 København V
CVR-nr.: 40596704
Nyhedsbrev